torsdag 3 oktober 2013

Skärp er


Jag hittade den här kommentaren på Ola Söderholms blogg under inlägget Bebis-Snoppfest med Filip och Fredrik. Jag tänker, för enkelhetens skull, utgå ifrån att Mutha är man och är över 15 år. Detta innebär att han

1. Inte kan bli gravid, men kan göra kvinnor gravida
2. Har gått ut åttonde klass och därför har haft sex och samlevnad i skolan

HUR kan detta klassas som ett problem bland män? Nej ni kan inte göra abort, dels för att ni inte kan bli gravida och dels för att ni aldrig har rätt att bestämma över en kvinnas kropp. Ni gav ert medgivande till en potentiell graviditet när ni hade sex med kvinnan i fråga. Det här är en konsekvens av att ha oskyddat samlag och komma inuti en kvinna - hon kan bli gravid och sedan kan hon välja om hon vill bli mamma eller inte. Det här VET ni! Det vet alla som vet hur sex fungerar.
Det finns kvinnor som gärna vill ha barn och därför tar med sig en man hem och har sex med honom. Hon kanske säger att hon går på valfritt preventivmedel och att hon är fri från alla könssjukdomar och därför kan ni ha oskyddat sex. Egentligen så går hon inte på något preventivmedel, det kan inte du veta och det är naturligtvis fel av henne att ljuga. Dock så finns det alternativ för dig att ta till vid sådana här situationer som gör att du inte behöver oroa dig.

1. ANVÄND KONDOM! Köp dina egna kondomer, ha dem i plånboken, fickan, väskan eller vart som helst. Insistera på att du ska ha kondom på dig. Kanske tycker du att kondom förstör känslan, att det är "som att äta kola med pappret på". Tänk då på att ett barn att betala för i 18 år kommer att vara en mycket värre konsekvens att än att samlaget kanske inte är det bästa du någonsin haft.

2. Kom helt enkelt inte inuti henne. Detta är en väldigt underskattad metod. Ha sex en stund, dra ut den, gå in på toaletten och avsluta där. På så sätt har hon inte tillgång till din sperma alls. Potentiella barn uteblir.

Att det blir ett barn är en konsekvens som kan uppstå när en kvinna och en man har sex. Det är bådas ansvar att se till att samlaget är skyddat. Är du osäker så använd både skärp och hängslen. Du, som man, gör ett val när du väljer att komma inuti en annan kvinna. Det är ett val som oftast bara du kan göra. Så skärp er, sluta bete er som små barn och ta ansvar i en situation som ni själva har satt er i. Ni kan inte hela tiden ha kakan och äta den.

PS. Det finns ett tredje alternativ. Kräv andra preventivmedel för män, protestera, gör namninsamlingar, starta ett upplopp, vad fan som helst och ta ansvar för er egen förmåga att göra kvinnor gravida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar