onsdag 12 februari 2014

Tydligt, tydligare och tydligast

Blondinbella är på tapeten igen efter ett blogginlägg. Jag har alltid haft blandade känslor inför henne. När hon stod i P3 och sa att hon tyckte att det inte fanns några klassklyftor i Sverige var jag övertygad om att hon bara var korkad, men sedan lanserade hon Egoboost och Size Me, som kanske inte var de bästa sakerna i världen men ändå ett steg i rätt riktning.
Igår lade hon i alla fall upp ett blogginlägg där hon skulle försvara sig mot kritik hon hade fått på ett tidigare inlägg. Hon skrev att hon skulle till en föräldragrupp och att hon var exalterad över detta för att Gillis första flickvän kanske fanns bland bebisarna. Många ansåg att det var heteronormativt och onödigt att anta att Gillis skulle vara heterosexuell men Isabella tyckte att det var obefogad kritik.

"Såklart spelar det ingen roll vilket kön Gillis kommer älska. Däremot är sannolikheten att han blir hetero och därför ser jag inget problem med att prata om "framtida flickvän"."
Vad bra att du inte ser ett problem med det, tyvärr har jag och många andra en annan åsikt. Genom att utgå ifrån att ditt knappt 6 månader gamla barn är heterosexuellt och sedan hålla fast vid den synen tills motsatsen är bevisad befäster du åsikten i ditt barn att en "normavvikande" sexualitet är fel. Att ständigt prata om framtida flickvänner, fruar, barnbarn och liknande gör att när saker kanske inte infrias mår barnet dåligt för att hen inte kunde nå upp dina förhoppningar.

"Självklart vet jag att det är killar som läser mina böcker också, samt tjejer som lever med andra tjejer men någonstans måste jag dra en gräns och då utgår jag ifrån den normen där jag själv känner mig hemma eftersom det är jag som skriver."
Du väljer att dra en gräns och denna gräns drar du vid heterosexualitet, en gräns som ditt barn kanske inte inkluderas i. Dessutom tror jag att du har missförstått ordet norm, i vårt samhälle finns det bara en norm - heteronormen. Du kan inte välja norm som du vill och det är just därför vi ska inkludera alla, oavsett sexuell läggning.

"Jag säger det igen, jag är så otroligt trött på alla PK-människor som ska få allt korrekt och alla tillmötes jämt. Ni behöver inte vara här och analysera allt jag gör, ni vet redan mina ståndpunkter och åsikter men vill ni gnälla över allt igen (på samma ställe!) så här:"
Nu tänker jag vara lite elak och göra research, det här är ett inlägg som Isabella skrev 2009.
"Jag är uppvuxen i Stockholm med två väldigt öppna föräldrar som frågade mig om jag hade träffat en kille eller en tjej när jag var liten. Men så ser det inte ut överallt i Sverige och så öppna är tyvärr inte alla föräldrar."
Jag trodde att jag visste vart du stod i de här frågorna. Att du ville att barn skulle få alla möjligheter de kunde och inte sorteras in i ett fack där heterosexualitet är norm men jag är, precis som du, inte sämre än att jag kan ändra mig. Jag förstår nu att du tänker utgå ifrån heteronormen och att alla ska inkluderas oavsett sexualitet är ett arbete som du kanske tycker är viktigt så länge du slipper göra det själv.

"Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för."
Fan också, jag som inte dricker rödvin. Betyder det att jag inte är en riktigt feminist? Eller går det lika bra med saft?
Men jag förstår att du inte kan vara feminist utifrån din definition. Du är ju trots allt en kränkt vit kvinna från överklassen som dricker rödvin, det är stor skillnad.

"Jag skulle aldrig i mitt liv använda ordet hen."
Jobbigt för du gjorde det precis.

"Jag tycker att det är en form av barnmisshandel att neka de rätten till sitt kön. (Tänker på kvinnan i Fittstim som vägrar berätta könet på sitt barn)."
Jag hade också tyckt att det var barnmisshandel om kvinnan i programmet hade skurit av barnet dess könsdelar, sedan lagt det i en burk formalin och förvarat burken i en garderob på en hylla som barnet inte kunde nå upp till. Men nu var det inte det som hände, hon ville bara inte att barnet skulle pressas in i en könsroll som inte var relevant och med största sannolikhet skulle skada barnet.

"Jag skulle aldrig i mitt liv sätta på Gillis en klänning."
Så du tror att hela "kön i formalinburk" kommer att ske om du skulle sätta på din son en klänning? Ta det lugnt jag skämtade bara.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar