torsdag 1 oktober 2015

Snälla killar

Den här artikeln dök upp i min Facebook-feed idag. "5 anledningar till att dejta den snälla killen" heter den och tacklar ett ämne som vi har sett förut. Ingen vill ha den snälla killen, ingen alls. Det verkar inte finnas någon som det är så synd om i hela världen som den snälla killen. Varför?
Först måste vi kolla på vem det är som är den snälla killen. Enligt extremt subjektiva undersökningar, på internet, gjorda av undertecknad verkar det vara killar som inte får ligga alternativt killar som inte får ha ett förhållande med tjejen de gillar. Det beror lite på vem man frågar. Detta måste innebära att den elaka killen är killen som får ligga alternativt får ha ett förhållande med tjejen de gillar. Innebär det då att en snäll kille blir en elak kille så fort han får ligga/ha ett förhållande? Det är det än idag ingen som vet. Rent allmänt verkar "snäll kille" vara en titel som killar ger sig själva för att snäll är ett bra ord. Man ska vara snäll. Men vad krävs egentligen för att vara snäll? Vi tar en titt på listan.

1. Han lyssnar när du pratar. Släpp de där självupptagna killarna som babblar på om sig själva en hel kväll. Den snälla killen som tycker om dig på ett genuint sätt kommer att både ställa frågor och lyssna på dina svar.

2. Han anstränger sig för att bli vänner med dina vänner. Eftersom han tycker om dig på riktigt kommer han anstränga sig för att lära känna andra personer som du tycker om.

3. Han är din bästa vän. Var inte så snabb med att sätta den snälla killen i kompisfacket. Vem vill inte ha en kille som också är ens bästa vän?

4. Han uppskattar dig. Självklart ska du inte nöja dig med något annat än en kille som tycker om dig för den du är och som uppskattar alla dina små egenskaper.

5. Han är svärmorsdrömmen. Din mamma kommer att bli så nöjd när du tar hem en kille som tackar för maten och hjälper henne att plocka undan disken. Och som inte dumpar dig med ett SMS om två veckor.

Det här är alltså en snäll kille. För att sammanfatta är det alltså en kille som kan föra sig i möblerade rum och som vet hur man ska agera tillsammans med en annan levande människa. Jag har några mindre synpunkter på ordvalen i listan och jag bör tillägga att det var en kvinna som skrev den här listan. Men faktum kvarstår att det här är väldigt låga krav att ha på en partner. Likaså är ordet snäll. Snäll är någonting man ska vara, man får inte en guldstjärna, ett ligg eller ett förhållande för att man är snäll. Kor är snälla, hundar är snälla och människor är snälla.

Inledningen till artikeln är:
Sluta friendzona den snälla killen och ge honom en ärlig chans från och med nu. 

Eftersom det är en kvinna som har skrivit den här artikeln känns det ännu konstigare för mig att behöva förklara det här. Men hon kanske vet något som inte jag vet. Anledningen till att du blir friendzonad dvs att en tjej vill vara kompis med en kille är för att tjejen inte är kär, eller vill ha ett förhållande, med honom. Tjejen kanske bara vill vara vän med killen i fråga. Tjejen har antagligen givit det en ärlig chans och övervägt huruvida killen är en potentiell pojkvän eller ett potentiellt ligg. Sedan har hon kommit fram till att så inte var fallet. Bara för att du inte såg det hända betyder det inte att det inte har hänt.

Så snälla sluta tro att tjejer gör detta för att vara elaka. Tjejer är lika påverkade av romantisk propaganda som killar är. För varje tjej som läser Fifty Shades of Grey och drömmer om sin egen Christian (en kille som anser att han bara är snäll och bryr sig om Ana samtidigt som han misshandlar henne psykiskt och fysiskt) finns det en kille som tittar på James Bond (en karaktär som har blivit hyllad som en manlig förebild och som regelbundet slår kvinnor) och drömmer om sin egen Bondbrud. Antingen så vill någon ha dig eller så vill du inte det. Detta betyder inte att det är något fel på dig eller den andra personen.

1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindande Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Bannlys en tidigare älskare
  8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera